Nastanitev

MOŽNOSTI NASTANITVE

Rimske Toplice ležijo v varnem zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino, v sebi pa hranijo bujno vegetacijo eksotičnih rastlin z vseh kontinentov sveta. Tukaj domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa, kalifornijska cedra …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rimske terme so star zdraviliški kraj. Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na tem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Terme so prvič pisno omenjene v Oglejski listini leta 1486, zares pa so zaživele po letu 1840. Takrat jih je v imenu svoje žene Amalije kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Uhlich, saj je zaradi blagodejnih učinkov tukajšnje termalne vode ozdravel. Po letu 1848 so Rimske terme obiskali številni ugledni gostje, kot so angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra, princesa Murat, cesar Ferdinand, nadvojvoda Janez in številni drugi.

Včasih so bile Rimske terme le za izbrance, danes so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Udeleženci kongresa imate v hotelih Rimskih term hotelske storitve po posebnih cenah:

Hoteli:
Rimski dvor****
Sofijin dvor****
Zdraviliški dvor****
Nočitev z zajtrkom
Dvoposteljna soba
Enoposteljna soba
Turistična taksa
Prijavnina
60,00 EUR na osebo na noč
70,00 EUR na osebo na noč
2,50 EUR  na osebo na noč
3,00 EUR na osebo na termin

Cena namestitve vključuje:

 • nočitev z zajtrkom v hotelu 4****,
 • neomejeno kopanje v  bazenih,
 • celodnevno kopanje na dan odhoda,
 • neomejen vstop v fitnes center,
 • neomejen dostop do spletnih vsebin žično ali brezžično,
 • pitje termalne vode celoten čas bivanja,
 • prost vstop v muzej Rimskih term,
 • brezplačno parkiranje v parkirni hiši.

Rezervacije se sprejemajo na elektronskem naslovu booking@rimske-terme.si in po tel. +386 3 574 20 11. Pri rezervaciji se sklicujte na Kongres slovenskih občin.

KAKO NA KONGRES

AVTOCESTA SMER LJUBLJANA ALI MARIBOR 

Rimske terme se nahajajo v kraju Rimske Toplice, ob magistralni cesti Celje–Zidani Most. Na avtocesti iz smeri Ljubljana ali Maribor izberite izvoz Celje center.

V prvem semaforiziranem križišču zavijte levo v smeri Celje center. Peljite naravnost približno 20 kilometrov proti Laškem. Nato nadaljujte proti Zidanemu Mostu. Naslednja vas po kraju Laško so Rimske Toplice. Izberite drugi izvoz v smeri Senožeti (hoteli). Ko se povzpnete na vrh hriba in ste pred hoteli, zavijte v garažno hišo. 

SMER ZASAVJE 

Po regionalni cesti se iz Ljubljane peljite mimo Litije, Zagorja ob Savi in Trbovelj. Ko prispete v Hrastnik, zavijte levo čez most in sledite oznakam za Celje. Skozi naselja Dol pri Hrastniku, Marno in Brezno prispete do Rimskih Toplic. V križišču zavijte desno, nato na hribu na desni strani zagledate hotele. Izberite drugi izvoz v smeri Senožet (hoteli). Ko se povzpnete na vrh hriba in se ste pred hoteli, zavijte v garažno hišo. 

Oddaljenost od večjih krajev: 

 • Celje: 24 km
 • Ljubljana: 90 km
 • Maribor: 70 km

GPS koordinate: 46.119135, 15.203319